FAQ

  1. “ Asadar intrebarea este daca cele 3(trei) probleme pe care le poate alege este obligatoriu sa fie dintre cele 17 ?”


Rapuns: Pentru Lupta de calificare 2023, trebuie trimise obligatoriu 3 probleme dintre cele cu numerele 1-17.
Trimiterea unei probleme “suplimentara” fata de cele 3 cerute, mai ales daca are o rezolvare de inalta tinuta, nu poate face decat sa creasca sansele de calificare! Nimeni nu este obtuz sau reticent!

  1. Lupta de calificare se sustine in limba engleza?


Raspuns: Concursul IYPT se sustine integral in Limba engleza. Prezentarea si discutiile au loc numai in Limba engleza. In consecinta si Lupta de calificare se sustine tot in limba emgleza!

  1. Apare  ca obligatoriu trimiterea si a unui film de 12 minute? De ce ?


Raspuns: Durata prezentarii facuta de catre “-Reporter” este EXACT de 12 minute. Filmarea ne permite sa ne facem o idee despre despre aspectul si carisma Reporterului, calitatea exprimarii, dictiei si a pronuntiei in limba engleza.

  1. E posibil ca sa ne rezolva o alta persoana problemele propuse?


Raspuns: Una dintre caracteristicile ciudate ale acestui concurs este aceea ca NU CONTEAZA CINE ESTE REZOLVITORUL problemei! Tot ce conteaza este calitatea rezolvarii si modul in care aceasta rezolvare este prezentata si sustinuta stiintific de catre elev!

  1. Poate fi problema cu care ma prezint rezolvata de un profesor universitar? 

Raspuns: ORICINE poate rezolva problema. Tu, ca elev, trebuie sa stii sa prezinti o solutie argumentat si desigur cu multe experiente filmate!